Behandelingen

 

Peelings

Fruitzuren en andere peelings hebben het vermogen vocht in de huid te binden. De productie van collageen en elastinevezels wordt geactiveerd. Deze zuren verzachten de tussencelstof in de hoornlaag, die de huidschilfers samen plakken en zo kan deze barrière afgestoten worden. Er treedt tegelijkertijd een “vernieuwing” en “verfrissing” van de huid op en pigmentvlekken worden lichter.
Peelings zijn in kuurverband nodig om het gewenste effect te bereiken.

 

DermaQuest peelings

De behandelingen bieden een effectieve oplossing voor diverse huidproblemen. De peelings variëren van licht tot sterk afhankelijk van huidconditie en gewenste resultaat.

 

InnoAesthetics peelings

 

De InnoAesthetics peelings zijn effectief met een geringe irritatie van de huid.

 

Mesotherapie

Mesotherapie is een behandeling die zowel met als zonder naald wordt toegepast met als doel: huidverbetering/ huidverjonging. Het is een behandeltechniek voor zowel gezicht, hals en décolleté, waarbij stoffen als hyaluronzuur, vitamines e.d. met behulp van apparatuur in kleine hoeveelheden in de huid wordt ingebracht.

 

MesoPen Xtra

 

 

Behandeling met de MesoPen Xtra is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verbeteren zonder de opperhuid te beschadigen.

De MesoPen Xtra maakt gebruik van minuscule naaldjes die kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’ de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid gebruikt dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine. Door gebruik te maken van speciale serums wordt dit proces nog versterkt.

Er is een korte hersteltijd van de huid en deze behandeling kan afgewisseld worden met peelings voor nog betere resultaten.

 

Naaldloze mesotherapie

Bij de naaldloze mesotherapie wordt geen gebruik gemaakt van naaldjes, maar van een electro-magnetisch veld waardoor de aangebrachte stof dieper de huid in wordt gebracht. Deze methode gaat minder diep dan de mesotherapie met naaldjes.

 

 

LED lichttherapie masker

 

 

Bij Rood/blauw lichttherapie (LED-lichttherapie) wordt gewerkt met licht dat een specifieke intensiteit en kleur heeft. De verschillende lichtgolven hebben elk een eigen uniek effect op de verschillende lagen van de huid. Het licht kan worden ingezet bij het behandelen van acne, rimpelvorming, oppervlakkige littekens, verminderde weerstand van de huid of bij irritatie en zonschade. Het licht heeft een stimulerend effect op de doorbloeding van de huid en spieren en op de cellen die collageen en elastine helpen aanmaken en behouden.

Het LED lichttherapie masker kan als losse behandeling worden toegepast, maar kan ook na andere behandelmethoden gebruikt worden voor toegevoegd effect.

 

 

Overige behandelingen

 

Elektrische epilatie

Elektrische epilatie is een ontharingsmethode om storende haren ‘definitief” te verwijderen. Elektrische epilatie is geschikt voor:

  • relatief kleine oppervlaktes, zoals haar in het gezicht
  • alle haarkleuren
  • grijze, witte, blonde en rode haren die niet met licht- of lasertherapie verwijderd kunnen worden
  • dunne haren die niet met lichttherapie (laser, IPL) verwijderd kunnen worden

Camouflage

Door middel van speciale camouflagecrème kunnen littekens, pigmentvlekken e.d. minder opvallend worden gemaakt.

 

Manuele lymfdrainage / oedeemtherapie

Bij manuele lymfdrainage (MLD) activeert de huidtherapeut, met een zacht pompende beweging, het fijne netwerk van de lymfevaten direct onder de huid. De lymfdrainage stimuleert de vochtopname door de lymfvaten en verhoogt de afvoer van weefselvocht.

De manuele lymfdrainage kan eventueel apparatief ondersteund worden door middel van endermologie (LPG) of Deep Oscillation. Voor meer informatie over Deep Oscillation zie www.deeposcillation.nl

Voor meer informatie over endermologie zie www.endermologie.com

 

Nazorg brandwondenlittekens

Een van de aandachtsgebieden van de huidtherapeut is de littekenbehandeling. Sinds 2011 zijn er  gespecialiseerde huidtherapeuten, die de opleiding Huidtherapie na Brandwonden hebben gevolgd, waarbij de nadruk ligt op de nazorg van brandwondenlittekens. Deze opleiding is mede opgezet in samenwerking met de brandwondencentra in Rotterdam, Beverwijk, Groningen en Leuven. Deze huidtherapeuten hebben zich verenigd in het Netwerk Huidtherapie na Brandwonden, zodat de brandwondencentra gericht kunnen doorverwijzen. De opzet van deze specialisatie is dat mensen met brandwondenlittekens gerichter en efficiënter kunnen worden behandeld in het nazorgtraject.

Angelique Brakelé

Huidtherapeute

Huidtherapie Brakelé is gevestigd in het Aandachtscentrum Heerlen

Hei-Grindelweg 73 6414 BS Heerlen (Heksenberg)

Tel: 06-54693992 e-mail info@huidtherapiebrakele.nl

K.v.K. Limburg 14117086