25 jaar Huidtherapie Brakelé

25 jaar Huidtherapie Brakelé

Op 1 september 2020 bestaat Huidtherapie Brakelé 25 jaar en in de afgelopen tijd heb ik regelmatig teruggedacht aan de beginjaren en hoe ik besloten heb om dit vak te kiezen.

Ik ben oorspronkelijk gestart met de opleiding Fysiotherapie aan de Limburgse Opleiding voor Fysiotherapie in Heerlen. Ik merkte dat mijn hart niet bij de fysiotherapie lag, maar waar dan wel? Dat wist ik eigenlijk niet. Ik was inmiddels overgestapt van Heerlen naar de opleiding in Eindhoven, daar heb ik de stap durven zetten om te stoppen met de opleiding.Ik had een goed gesprek met mijn  stagebegeleider en gaf aan dat ik wilde stoppen, maar dat ik wel iets wilde doen met de reeds opgedane kennis. De opleiding Huidtherapie was toendertijd op de Hogeschool Eindhoven en ik ben op aanraden van mijn stagebegeleider naar de open dag gegaan. Volgens haar was de opleiding Huidtherapie “op mijn lijf geschreven”. Wat had ze gelijk, ik voelde direct dat hier mijn hart lag.

Na mijn afstuderen ben ik direct als zelfstandig huidtherapeut gaan werken, vanuit een kamertje op de 1e verdieping. In die tijd waren er nog vrij weinig huidtherapeuten en was dit de meest logische keuze.

Op 1 september 1995 ben ik officieel gestart en om 9.00 uur ‘s morgens werd de eerste afspraak telefonisch gemaakt. Daarna bleef het heel lang stil… Na veel lobbyen volgde langzaam aan meer afspraken.

Net toen ik ongeveer 1,5 jaar bezig was (ik was net begonnen in het Aandachtscentrum) kreeg ik een auto-ongeluk, waardoor ik een lange tijd niet tot nauwelijks heb kunnen werken.Maar ik was niet van plan om op te geven. Met veel doorzettingsvermogen wist ik de praktijk weer langzaam op te bouwen.

Wat is ons vak in die 25 jaar veranderd. Van niet erkend beroep tot toetreding in de BIG wet. Echter de vele regels die ieder jaar meer werden, hebben mij doen besluiten om ervoor te zorgen dat ik mijn beroep nog net zo interessant wilde houden als in het begin. Ik ben mij toen meer gaan toeleggen op de behandeling van acne, rosacea, pigmentvlekken. Voor mij absoluut de juiste keuze!

Mijn dank gaat ook zeker uit naar al die mensen die mij door de jaren heen trouw zijn gebleven (en dat zijn er veel!), zonder hun had ik de 25 jaar niet vol kunnen maken.

Voor mij was de keuze om van opleiding te veranderen de beste keuze ooit.

Ik hoop dat ik met veel plezier nog lang mag doorgaan als huidtherapeut, want hier ligt echt mijn hart.